СБУ оголосила підозру митрополиту УПЦ МП із Запоріжжя, який розпалював релігійну ненависть

СБУ оголосила підозру митрополиту УПЦ МП із Запоріжжя, який розпалював релігійну ненависть

Служба безпеки України оголосила підозру митрополиту УПЦ МП із Запоріжжя, який розпалював релігійну ненависть. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Співробітники спецслужби задокументували злочини з боку очільника Запорізької єпархії УПЦ МП митрополита Луки (Андрія Коваленка). Священнослужитель публічно висловлював своє зневажливе ставлення до парафіян інших конфесій. Зокрема він неодноразово "згадував" про це під час спілкування з прихожанами та на церковних літургіях. Крім того клірик публікував у своєму Telegram-каналі провокативні дописи, в яких ображав релігійні почуття представників інших конфесій.

За даними СБУ, такі дії мають ознаки розхитування суспільно-політичної обстановку у Запорізькій обласні на користь країни-агресора.

Служба безпеки ініціювала експертизу стосовно клірика, яка підтвердила факти його підривної діяльності проти державної безпеки України.

На підставі зібраних доказів священнослужителю оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками).

Нині вирішується питання стосовно обрання йому запобіжного заходу.

Водночас у СБУ нагадали, що у грудні 2022 року було введено персональні санкції проти митрополита Луки.

Як повідомляли "Ми-Україна", Печерський районний суд Києва розпорядився зняти електронний браслет із митрополита УПЦ МП Павла

Головне