Санду назвала росію та корупцію "основними загрозами для нацбезпеки Молдови"

Санду назвала росію та корупцію

Президентка Молдови Мая Санду назвала агресивну політику росії та корупцію "основними загрозами для національної безпеки Молдови".

Про це йдеться на сайті глави молдавської держави. Санду привітала парламент з ухваленням нової Стратегії національної безпеки. На її думку, було зроблено великий крок у напрямі зміцнення безпеки та стабільності Молдови.

За її словами, ухвалена стратегія є відповіддю на різку зміну ситуації з безпекою в регіоні. У документі також визначено основні загрози та запропоновано рішення для ефективної протидії їм.

"Сьогодні у нас є дві основні небезпеки для національної безпеки: агресивна політика, що проводиться російською федерацією проти нашої країни і проти світу загалом, і корупція, що вкоренилася в Молдові", - розповіла Мая Санду.

Стратегія національної безпеки була ухвалена 59 голосами "за" депутатів у п'ятницю, 15 грудня. Цей документ розрахований на наступні шість років. Остання подібна стратегія ухвалювалась ще в 2011 році. Документ, зокрема, покликаний забезпечити процес європейської інтеграції та співробітництва з партнерськими державами.

Нагадаємо, парламент Молдови через війну в Україні вирішив продовжити режим надзвичайного стану ще на 30 днів. Режим діятиме з 1 грудня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Молдова проводить військові навчання поблизу окупованого росіянами Придністров'я. У Міноборони країни зазначили, що вони проходитимуть з 17 по 22 грудня військові 22-го миротворчого батальйону проходитимуть підготовку в Навчальному центрі Бульбоака.

Головне