Санду на 500 день війни подякувала українцям за мир у Молдові

Санду на 500 день війни подякувала українцям за мир у Молдові

Президентка Молдови Мая Санду на 500 день повномасштабної війни росії проти України подякувала українцям за мир у Молдові.

Про це повідомила у своєму зверненні, передає NewsMaker. За словами Санду, вторгнення рф призвело до смертей серед невинного цивільного населення, а також воєнних злочинів. Йдеться, зокрема, про злочини в Бучі, в Ірпені, в Гостомелі, в Бородянці. Зґвалтовані жінки і діти, вбиті або покалічені бомбами.

"Ті, хто був при владі, жінки і чоловіки, взяли в руки зброю і стали на захист своєї країни. Мільйони матерів з дітьми та людей похилого віку були змушені покинути свої домівки і ховатися в підвалах, на станціях метро або тікати в інші частини України чи в інші країни", – зазначила вона.

Вона наголосила, що завдяки мужності українських військових, завдяки опору цивільного населення у Молдові мир.

"Ми солідарні з Україною і зробимо все можливе, щоб бути поруч з ними", - додала молдовська президентка.

Крім того, Санду заявила, що Молдова і далі прийматиме українців, допомагатиме з транспортуванням української продукції та допомагатиме в притягненні воєнних злочинців до відповідальності.

"Україна переможе. Інакше бути не може. Українці – народ миру, і ми стоїмо разом з ними", – підсумувала вона і додала: "Слава Україні!"

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Молдова відреагувала на нещодавні заяви Володимира Сальдо, ставленика росії в окупованій частині Херсонської області, в яких пролунали прямі погрози на адресу Молдови.

Головне