Румунські фермери припинили блокування кордону з Україною, – ДПСУ

Румунські фермери припинили блокування кордону з Україною, – ДПСУ

Блокування руху вантажних автомобілів через пункт пропуску "Порубне-Сірет" на території Румунії припинено.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Прикордонники заявили, що пропуск вантажних та легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснюється за встановленим порядком. Блокада тривала близько 5 годин

Раніше було відомо, що румунські фермери з Сучави та Ботошані планують заблокувати Сиретську митницю, яка є ключовою для транзиту більшості вантажівок з України. Згідно з румунськими ЗМІ, основне невдоволення фермерів викликане імпортом товарів з України, що призвело до займання та блокування порту Констанца та зниження цін на сільськогосподарську продукцію в Чорноморському регіоні.

Близько 17:00 13 січня румунські фермери зупинили рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет", що розташований навпроти українського КПП "Порубне".

Ультраправий політик, який підтримує блокаду кордону Рафал Меклер заявив, що польським перевізникам та фермерам заборонили акції з блокуванням вантажівок на українському кордоні на пункті пропуску "Медика - Шегині".

Протестувальники знову хотіли заблокувати рух вантажівок з України у період з 15 січня до 15 березня 2024 року. Однак місцева влада цього разу не дала на це свій дозвіл.

Водночас польські протестувальники мають намір проігнорувати заборону влади та розпочати блокаду без відповідного дозволу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Святошинському районі Києва 13 січня повторно прорвало каналізацію, що викликало затоплення бульвару Жуля Верна.

Головне