Румунські фермери пригрозили, що продовжать блокувати кордон з Україною

Румунські фермери пригрозили, що продовжать блокувати кордон з Україною

У Румунії фермери заявили про намір і далі продовжувати блокувати кордон, оскільки не змогли домовитися з урядом. Про це заявив представник фермерів місцевим ЗМІ.

За словами протестувальників, їм стає дедалі важче працювати, часто вони змушені закривати свій бізнес. Тож люди вимагають дій від уряду. 

Переговори між фермерами та представниками влади Румунії тривали кілька годин, проте закінчилися безрезультатно. Після цього фермери заявили, що продовжуватимуть блокувати кордон, поки "влада не зрозуміє, що неспроможна керувати країною".

"Через угоди, укладені Румунією з Єврокомісією, не було знайдено рішень щодо скорочення бюджетних витрат. Тому наш протест триватиме нескінченно довго", - заявив представник фермерів Денуц Андруш.

Нагадаємо, 13 січня румунські фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет" на кордоні з Україною. Акція тривала кілька годин та закінчилася того ж вечора. Однак наступного дня - 14 січня - протестувальники відновили блокування.

Як повідомляли "Ми-Україна", Фінляндія вирішила продовжити закриття кордону з росією ще на місяць, тобто до неділі, 11 лютого.

Головне