Румунія підтвердила, що буде навчати українських пілотів на F-16

Румунія підтвердила, що буде навчати українських пілотів на F-16

Румунія підтвердила, що візьме участь у навчанні українських пілотів на сучасних винищувачах F-16. Країна розмістить на своїй території майбутній регіональний навчальний центр для пілотів.

Про це повідомив президент Румунії Клаус Йоганніс на виступі з нагоди з нагоди Дня ВМС.

За його словами, разом з іншими членами НАТО, Румунія продовжить підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно, "у її боротьбі за мир і свободу". Країна також братиме участь в проєктах НАТО, присвячених Україні.

"Ми візьмемо участь у підготовці українських військових у рамках місії військової допомоги Європейського союзу та розмістимо майбутній регіональний навчальний центр для пілотів F-16, центр, який обслуговуватиме як румунських, альянсівських, так і українських пілотів", — заявив Йоганніс.

Він зазначив, що паралельно Румунія продовжуватиме координацію в рамках ЄС для ефективного подолання численних наслідків війни в Україні.

"Ми й надалі підтримуватимемо європейський шлях Києва та виступатимемо за значну європейську допомогу Україні на всіх рівнях", — додав румунський президент.

Нагадаємо, у звʼязку з обстрілами портів, Румунія хоче перевозити вдвічі більше українського зерна. Країна планує збільшити обсяг перевозок з 2 до 4 млн тонн щомісяця.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Кабінет міністрів України схвалив створення нового пункту пропуску на кордоні з Румунією. Він знаходитиметься між населеними пунктами Біла Церква (Україна) та Сігету Мармацієй (Румунія) над річкою Тиса.

Головне