Розвідка перевіряє заяву РПЦ про передачу Угорщині полонених українців

Розвідка перевіряє заяву РПЦ про передачу Угорщині полонених українців

Головне упавління розвідки перевіряє інформацію про нібито передачу Російською православною церквою Угорщині групи українських полонених. Однак наразі підтверджень такій заяві РПЦ немає.

Відповідну заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов, передає "РБК-Україна".

"Ми відстежуємо інформацію, яка стосується українських військовополонених, в тому числі інформацію, яка з'явилася на сайті так званої РПЦ. На сьогодні немає офіційного підтвердження цих даних", - заявив представник ГУР.

Він зазначив, що МЗС України в рамках роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими зв'язалися з угорськими колегами - з дипломатами Угорщини в Києві та Москві, з угорським МЗС.

"І станом на зараз міністерство закордонних справ Угорщини не підтверджує даної інформації. Крім того, наше МЗС зв'язалося з віце-прем'єром Угорщини з питань релігії Жолтом Шем'єном. І в їхньому уряді станом на зараз також не підтверджують інформацію, розміщену на сайті РПЦ", - підкреслив Андрій Юсов.

За його словами, цю інформацію також не підтверджують міжнародні структури, зокрема Комітет червоного хреста.

"До того ж, крім власне так званої РПЦ, яка діє на території держави-агресора, жодні інші умовно офіційні структури російської федерації не оприлюднювали і не підтверджували даних щодо нібито передачі іншій країні наших військовополонених", - зазначив Юсов.

Або ця інформація загалом не відповідає дійсності, або мова йшла про якусь спецоперацію чи співпрацю за участю певних неофіційних структур. Їх не можна називати причетними до тієї чи іншої держави на офіційному рівні, додав представник розвідки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Угорщині суспільство продовжує підтримувати людей, які тікають від війни в Україні. Угорці не вважають, що гроші, які витрачаються на біженців, необхідно переспрямувати на власних громадян.

Головне