Розстріли на Інститутській 20 лютого: коли очікувати на вирок

Розстріли на Інститутській 20 лютого: коли очікувати на вирок

Рішення у справі про розстріли на Інститутській 20 лютого 2014 року у Києві може бути прийняте у цьому році. На лаві підсудних — беркутівці Олександр Маринченко та Сергій Тамтура.

Про це розповів в ефірі "Ми-Україна" розповів начальник департаменту у справах Майдану
Офісу генерального прокурора Олексій Донський.

"Найбільш кривава справа злочинів на Майдані – це вбивства на Інститутській 20 лютого. Я разом зі своїм колегою беру безпосередню участь у цій справі. Слухання по справі добігло кінця. Сторона обвинувачення в дебатах, так само як і представники потерпілих, просили суд визначити максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Наразі суд присяжних знаходяться в нарадчій кімнаті. Ми очікуємо, що у цьому році має бути вирок і вирок буде справедливим", - повідомив він.

За його словами, інформації про інших трьох обвинувачених немає.

Нагадаємо, п'ятьох "беркутівців" київської спецроти — Павло Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янішевського та Сергія Тамтури, Олександра Маринченка обвинувачують у вбивствах та інших злочинах, що призвели до загибелі 48 учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року в Києві на вулиці Інститутській.

Головні епізоди "справи Майдану" стосуються розгону студентів у ніч на 30 листопада 2013-го, незаконних дій силовиків під час акцій протесту 1 грудня та спроби розігнати Майдан у ніч на 11 грудня, а також убивств активістів протягом січня-лютого 2014 року.

За ці події до відповідальності вже притягнули щонайменше 343 людини, зокрема й керівників органів внутрішніх справ, які безпосередньо організували вчинення зазначених злочинів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна пропонує Київський безпековий договір як проміжний етап до вступу в НАТО. Також Україна очікує від саміту НАТО у Вільнюсі більш чіткого сигналу про те, коли вона буде членом Альянсу.

Головне