Розстрілював українських військовополонених: СБУ оголосила підозру "штурмовику V"

Розстрілював українських військовополонених: СБУ оголосила підозру

Служба безпеки України зібрала доказову базу на російського окупанта, який розстрілював українських військовополонених. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Йдеться про стрілка штурмового загону "Шторм-V" 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу рф Дмитра Курашова, який неодноразово перебував за ґратами в рф.

"6 січня цього року Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого рашисти взяли в полон під час «м’ясного» штурму рф. Він здійснив щонайменше три прицільні постріли в полоненого українця", - йдеться у матеріалах слідства.

Згодом українським захисникам вдалося взяти Курашова та його співслужбовців у полон.

Про злочини Курашова СБУ розповів інший полонений рашист. Згодом Службі безпеки вдалося зібрати і інші беззаперечні докази вини окупанта у вбивстві полоненого бійця ЗСУ.

Затриманому оголосили в Україні підозру відповідно до ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством).

Нині окупант знаходиться під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення. СБУ продовжує розслідування, аби встановити інші факти причетності росіянина до воєнних злочинів. 

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти знову розстріляли українських військових, які здались у полон. Черговий військовий злочин росіян стався у Бахмутському районі 24 лютого.

Головне