Розквітли посеред зими: у Дніпрі у січні цвітуть сакури

Розквітли посеред зими: у Дніпрі у січні цвітуть сакури

Непритаманно тепла для зимового періоду погода ввела в оману висаджені у Дніпрі сакури. Дерева на набережній міста розквітли у січні через теплі та вологі погодні умови.

У Дніпрі температура повітря сьогодні становить +6°C.

Світлини квітучих японських вишень зробила наша кореспондентка Софія Москаленко.

Водночас ботанік Анатолій Кабар певен, що якщо зараз у дерев почнеться процес вегетації, тобто росту, вони загинуть або захворіють. Врятують рослини тільки невеликі морози.

Синоптики прогнозують похолодання у Дніпрі в найближчі дні. Так, 5 січня стовпчики термометрів вдень ще будуть на рівні +5°C вдень та +1°C вночі. Однак вже 6 числа на вечір очікується сніг та мінусова температура вночі (-4°C). У період з 8 по 10 січня "мінус" буде і в денний час доби і в нічний, температура подекуди може опускатися до -14°C.

Нагадаємо, заступниця керівника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталя Голеня анонсувала морозну погоду в Україні з 6 по 8 січня. У північних, центральних та східних областях, за її прогнозом, буде найхолодніше - місцями і до 18-20 градусів морозу.

Як писав "Ми-Україна" раніше Фінляндія та Швеція зареєстрували найнижчі температури за зиму - мінус 40 градусів за Цельсієм.

Головне