Росіяни викрали ще одного працівника ЗАЕС, - Енергоатом

Росіяни викрали ще одного працівника ЗАЕС, - Енергоатом

Майже місяць тому російські загарбники викрали в окупованому Енергодарі начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу на Запорізькій АЕС Сергія Спартесного. Про це повідомляє "Енергоатом".

"Близько місяця тому, 18 липня 2023 року, загарбники викрали ще одного працівника тимчасово окупованої Запорізької АЕС — начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Сергія Спартесного", — йдеться в повідомленні.

Викраденому співробітнику понад 60 років. Окупанти прийшли до нього додому і забрали в місцеве окупаційне відділення поліції. Раніше в будинку співробітника ЗАЕС росіяни, за даними "Енергоатома", неодноразово проводили обшуки, постійно перевіряли його комп’ютер, телефон і соціальні мережі.

"Увесь цей час Сергій Спартесний перебуває в поліції та досі немає жодної інформації ні про його стан здоров’я, ні про звинувачення, висунуті окупантами. Зв’язку з чоловіком просто немає", — додали у пресслужбі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, в Міненерго повідомляють, що в Україні повним ходом триває підготовка до прийдешнього опалювального сезону 2023/24. Ремонтні роботи відбуваються в строк, а деякі навіть на випередження. Так, станом на 12 серпня, п’ять атомних блоків, загальною потужність 4,4 ГВт, вже було повністю відремонтовано, ще чотири – знаходяться на фінальній стадії.

Головне