Росіяни вчергове обстріляли Бахмут: є загиблі та поранені

Росіяни вчергове обстріляли Бахмут: є загиблі та поранені

У Бахмуті Донецької області російські війська вчергове обстріляли житловий квартал міста. Внаслідок цього загинули п'ятеро людей, ще дев'ятьох було поранено.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генерального прокурора в Telegram-каналі. Як зазначається, вже розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, війська держави-агресора обстріляли місто Бахмут зі ствольної артилерії та реактивної системи залпового вогню "Град".

"Снаряди окупантів вкотре поцілили по житловому кварталу міста. Від атаки армії рф загинули троє чоловіків та двоє жінок. Дев’ятеро громадян отримали осколкові поранення різного ступеню тяжкості", - йдеться в повідомленні ОГП.

Також було пошкоджено багато житлових будинків. Наразі окупанти продовжують обстрілювати місто.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Східного угруповування військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що у Бахмуті Донецької області все ще залишаються 5 тис. цивільних. Військова адміністрація постійно намагається їх переконати покинули місто. Голова адміністрації щодоби звертається зі своєї сторінки із закликом до людей.

Крім того, на Бахмутському напрямку тривають одні із найважчих боїв Збройних Сил України проти російських окупаційних військ. За одну добу там сталося 37 боєзіткнень та 234 обстріли з боку загарбників. Найінтенсивніших ударів ворог завдає в районі самого міста. За день на цьому напрямку ворог також втратив 205 людей і 219 були поранені. Так відбувається там практично щодоби.

Головне