Росіяни розпочали нову хвилю репресій на окупованих територіях, - мер Мелітополя

Росіяни розпочали нову хвилю репресій на окупованих територіях, - мер Мелітополя

Російські окупанти розпочали чергову хвилю репресій на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя. Про це повідомив мер захопленого Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, російські загарбники все частіше зупиняють перехожих та ретельно перевіряють їхні мобільні телефони.

"Ворог розпочав чергову хвилю репресій. Якщо раніше вони перевіряли документи, якщо раніше вони на кожному блокпості говорили про те, що треба оформити російські паспорти, то тепер вони просто можуть піших людей зупиняти. Перевіряти їхні телефони, перевіряти фотографії, месенджери, перевіряти соціальні мережі, перевіряти плейлист, який є в телефоні. І якщо знаходять хоча б якийсь український контент - то це, як мінімум, привід відвести людину у комендатуру. Також, на жаль, минулими вихідними ворог знищив один з найпопулярніших Telegram-каналів для мешканців тимчасово окупованих територій і декілька проукраїнських чатів. Насамперед ворог намагається вирахувати тих людей, які були в цих чатах і таким чином намагається в черговий раз погасити цей спротив", - розповів Федоров.

Крім того він додав, що нові хвилі перевірок з боку росіян на ТОТ зумовлені тим, що в область постійно присилають нові підрозділи.

"Хвилі фільтрації та перевірок зумовлені тим, що на тимчасово окуповані території приїжджають нові підрозділи ворожих військ. Так, наприклад, до Токмаку вчора заїхав новий підрозділ з Бурятії. І саме вони розташувалися на блокпостах і тепер вони проводять репресії вже по-новому", - зазначив мер Мелітополя.

Разом з тим він наголосив, що через контрнаступальні дії українських військових агресія у ворога наростає.

"Вона відображається, в першу чергу, на наших мешканцях в тимчасово окупованих містах", - пояснив Іван Федоров.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські загарбники збираються відправити жителів тимчасово окупованих територій України на фронт відразу після проведення своїх псевдовиборів.

Головне