Росіяни почали будувати нову залізничну колію до Маріуполя

Росіяни почали будувати нову залізничну колію до Маріуполя

Російські загарбники почали будувати нову залізничну колію до тимчасово окупованого Маріуполя в Донецькій області. Ця лінія має зв'язати захоплене місто з російським Ростовом-на-Дону.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі. Таке рішення росіян має на меті спростити військову логістику та зменшить важливість Кримського мосту для окупантів.

Наразі будівництво колії вже почали біля села Гранітне, що у Волноваському районі Донеччини, через річку Кальміус, розповів Андрющенко. Цю гілку, якщо окупанти все-таки зможуть її збудувати, вони, ймовірно, включать у наявну гілку Маріуполь-Асланове-Кальчик-Волноваха в пряме сполучення з Таганрогом та Ростовом-на-Дону.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у поки що окупований Маріуполь росіяни звезли понад 55 тис. цивільних громадян рф, переважно представників “малих народів рф”. Гарною тенденцією є те, що ці особи здебільшого конфліктують між собою

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.