Росіяни перетворили Мелітополь у центр репресій, - мер

Росіяни перетворили Мелітополь у центр репресій, - мер

Міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів, що російські окупаційні війська перетворили місто у центр репресій захопленої частини Запорізької області.

Про це Федоров повідомив в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

Мер міста, коментуючи створення так званих "загонів Путіна" у місті, зазначив, що місто обрали як ворожий адміністративний центр. Це також є своєрідним "центром репресій" для місцевих. Тому по своїх шаблонах окупанти і створюють там ці угруповання для пропаганди.

Нагадаємо, у тимчасво окупованому Мелітополі Запорізької області в п’ятниці, 14 липня, російські окупанти влаштували чергову облаву. Відомо, що загарбники зупиняють автомоблі та перевіряють телефони українців. Місцевих жителів закликають бути обережними. За можливості змінити маршрут.

За словами очільника міста Івана Федорова, росіяни закрили на в’їзд і виїзд тимчасово захоплене селище Пришиб Запорізької області. У населений пункт завезли росгвардійців, які шукають коригувальників.

Крім того, через тимчасово окуповані Мелітополь та Маріуполь російські загарбники завозять нову техніку та військових. За словами Федорова, мешканці Мелітополя помітили у місті позашляховик із написом “Шторм”. Мер зазначив, що це новий підрозділ Міноборони росії замість ПВК “Вагнера”. Крім того, у Мелітополі побільшало військових з Дагестану та Північної Осетії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські військові продовжують мінувати окуповані території на півдні України. У Мелітопольському районі Запорізької області росіяни встановлюють міни на ґрунтових дорогах і засіяних полях.

Головне