Мінують "Титан": росіяни готуються до евакуації з окупованого Армянська

Мінують

Російські окупанти готують до евакуації як представників окупаційної адміністрації міста Армянськ Автономної Республіки Крим.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) у понеділок.

Це повʼязано зі вчиненим росіянами терактом на Каховській ГЕС, через який відсутня вода у Північнокримському каналі. Це порушило процеси виробництва на заводі «Кримський титан» в Армянську до критичного рівня.

У разі вибуху на "Титані" аміачна хмара накриє прилеглі райони за півгодини.

Інженерні підрозділи російської окупаційної армії протягом останніх кількох днів мінують цехи підприємства "Кримський титан", які поки що продовжують працювати. Вони закладають вибухівку на заводській і прилеглій території. Ворог може готувати масштабну техногенну катастрофу, оскільки на холодильному устаткуванні "Титану" використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.

"Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини", - розповіли у відомстві.

11 червня, у Центрі національного спротиву стверджували, що після підриву російсько-окупаційними військами Каховської гідроелектростанції в тимчасово окупованому Криму виникли серйозні проблеми з водопостачанням. Як їх розв'язати, росіяни не знають.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Міжнародний кримінальний суд почав розслідування підриву росіянами Каховської ГЕС

Головне