росія втратила в Україні половину своїх десантних військ, - британська розвідка

росія втратила в Україні половину своїх десантних військ, - британська розвідка

Росія втратила як мінімум половину бійців десантних військ, яких у 2022 році кинули на війну проти України. Йдеться про щонайменше 15 тисяч військових. Про це повідомляє міноборони Великої Британії .

Британська розвідка нагадала, що під час святкування Дня Повітряно-десантних військ (ВДВ) росії 2 серпня сталося несанкціоноване розголошення даних про масштабні втрати росії у війні.

Так, у зверненні головнокомандувач десантних військ рф генерал-полковник Михайло Теплінський повідомив, що 8500 десантників отримали поранення та згодом повернулися в стрій або взагалі відмовилися залишити лінію фронту.

Це відео швидко видалили з офіційних каналів Міноборони р. Натомість Теплінський так не і сказав, скільки російських десантників було вбито чи серйозно поранено в Україні.

"Однак екстраполяція даних Теплінського підтверджує оцінку, що принаймні 50% з 30 000 десантників, які були направлені в Україну у 2022 році, були вбиті або поранені", - зазначає розвідка.

Як писали "Ми-Україна" раніше, станом на ранок 6 серпня ЗСУ знищили 590 окупантів. Загалом з початку повномасштабної війни в України російське військо втратило 249 700 солдатів.

Головне