Росія незадоволена темпами "паспортизації" на окупованих територіях України і наказала прискорити процес

Росія незадоволена темпами

Росія незадоволена темпами "паспортизації" на окупованих після 24 лютого 2022 року територіях України і наказала прискорити цей процес. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

За даними ЦНС, в регіони, де темпи "паспортизації" низькі, з Москви відправили "спостерігачів".

"Окупанти незадоволені низькими темпами паспортизації на захоплених після 24 лютого 2022 року землях Луганщини й вимагають у гауляйтерів вирішити цю проблему.

Так, перед головним колаборантом регіону - лєонідом пасєчніком була поставлена задача примусово паспортизувати всіх дітей віком 14-18 років до 1 жовтня. Для того в регіон прибули “спостерігачі” з москви, які має на меті впровадити низку заходів й перевірити їх виконання", - йдеться у повідомленні.

Для прискорення процесу до нього залучать так званих волонтерів з кремлівських молодіжних рухів. Вони будуть здійснювати обхід будинків і шукати підлітків, у яких ще немає російських паспортів.

"Дітям пропонують за отримання паспорта безкоштовний відпочинок, а також погрожують їхнім батькам відсутністю соціальних виплат або недопущенням дитини до навчання", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти продовжують вивозити українських дітей з окупованих територій. Черговий факт незаконно вивезення зафіксували відразу у кількох областях.

Головне