росія не відмовляється від "вагнерівців", але тепер за ними буде більше контролю, – розвідка Британії

росія не відмовляється від

Москва навіть після не надто вдалої спроби бунту ПВК "Вагнер" не відмовилась від використання найманців в бойових діях, проти довіри до них вже не має. Про це йдеться у свіжому розвідувальному звіті Міноборони Великої Британії.

У відомстві згадали нещодавню зустріч російського диктатора Володимира Путіна з ексочільником штабу ПВК "Вагнер" Андрієм Трошевим. Дані, якими володіє британське оборонне відомство, свідчать про те, що під час заколоту, який влаштував ватажок вагнерівців Євген Пригожин, Трошев обрав бік Кремля та закликав найманців послухатися і підписати запропоновані російським Міноборони контракти. Велика частина "вагнерівців-ветеранів" розцінює йог як зрадника.

"Кремль готовий спиратися на досвід ветеранів, які можуть продемонструвати свою лояльність державі та постійну участь у Глобальному Півдні, але, ймовірно, під більшим наглядом з боку Кремля", - вказано у звіті.

Як відомо, днями британське оборонне відомство заявило, що бійці “Вагнера” повертаються на війну в Україну. Вони почали передислоковуватися в Україну поодинці та невеликими групами, воюючи на боці різних проросійських підрозділів.У Міноборони допускають, що частина найманців могла увійти до дав збройних сил рф або інших приватних військових компаній.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Білорусі станом на 24 вересня, за даними ДПСУ, залишалось менше ніж 1000 бійців "Вагнера" з 6000. У відомстві зазначили, що найманці не затрималися на білоруській землі - і це вигідна для України ситуація.

Головне