росія намагається зірвати доступ ЗСУ до Starlink, – The Washington Post

росія намагається зірвати доступ ЗСУ до Starlink, – The Washington Post

Росія намагається зірвати доступ українських військ до інтернету через супутниковий зв’язок Starlink. Москва використовувала свої своїми системи радіоелектронної боротьби Тобол.

Про це пише The Washington Post із посиланням на секретну доповідь американської розвідки.

За їх даними, Москва експериментувала зі системами радіоелектронної боротьби Тобол з метою порушити передачу даних Starlink в Україні.

Програма, "нібито розроблена для захисту супутників Кремля, може бути застосована для атаки на супутники, які використовують його супротивники".

Слід розуміти, що документ не демонструє, чи були експерименти росіян вдалими.

Компанія SpaceX, якій і належать Starlink, від коментарів відмовилася. Втім минулого року Ілон Маск відреагував на намагання Кремля атакувати його супутниковий зв'язок. У травні він написав, що хоча Starlink продемонстрував свою стійкість до таких спроб "глушіння та злому", росіяни, схоже, активізують свої зусилля.

Нагадаємо, російське окупаційне військо не припиняє наступальних дій на чотирьох напрямках: Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. За минулу бойову добу Сили оборони України відбили там понад 60 атак.

Наша авіація за учорашній день здійснила 11 ударів по районах зосередження окупантів та їхньої техніки, а також 2 удари по ворожих ЗРК. Також напередодні українські оборонці приземлили 10 дронів: два розвідувальних БпЛА (Орлан-10” і “Суперкам”) та ще вісім ударних (сім безпілотників Shahed-136 та “Ланцет”).

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росія за добу випустила 350 снарядів по Херсонщині.

Головне