Російського футболіста, який воював на Сумщині, засудили до 11 років

Російського футболіста, який воював на Сумщині, засудили до 11 років

Російського футболіста, який воював у Сумській області, засудили до 11 років в'язниці. Під час окупації частини регіону він пограбував сім'ю.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, військовослужбовця збройних сил рф визнано винними у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком суду його заочно засуджено до 11 років позбавлення волі.

"Прокурори в суді довели, що під час окупації села Жигайлівка Охтирського району в березні 2022 року четверо військовослужбовців російської федерації зайшли в будинок мирних жителів та, погрожуючи їм зброєю, вимагали віддати всю наявну готівку", - йдеться в повідомленні.

Аби переконати цивільних у серйозності своїх намірів, російські окупанти вивели на вулицю чоловіка та декілька разів вистрілили з автоматичної зброї над його головою. Налякана дружина віддала російським військовим все, що в неї було, – 1000 грн та 500 євро.

"У ході слідства було ідентифіковано одного з військових рф, який був у складі групи. Це житель Наро-Фомінського району Московської області, який проходив службу в 1-му гвардійському мотострілецькому Севастопольському Червонопрапорному ордена Олександра Невського полку імені 60-річчя СРСР", - розповіли в прокуратурі.

Після звільнення зі збройних сил рф він продовжив свою кар’єру футболіста. Зокрема він брав участь у "Чемпіонаті ЛФЛ". Відповідно до висновку експертів гравець збірної та військовий, який грабував цивільних під час окупації Охтирщини, – це одна й та ж особа.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, очільника Тульчинської єпархії УПЦ МП у Вінницькій області засудили до п’яти років позбавлення волі. Він виправдовував російське повномасштабне вторгнення в Україну.

Головне