Російських дипломатів обмежать у пересуванні Польщею,- МЗС

Російських дипломатів обмежать у пересуванні Польщею,- МЗС

Влада у Польщі анонсувала запровадження обмежень на пересування територією країни дипломатів з рф. Як пояснив очільник польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорський, цей крок є відповіддю на участь росії у гібридній війні проти країна-членів Європейського Союзу, пише Reuters. 

"Це національні рішення, але ми маємо докази того, що російська держава причетна до санкціонування диверсій і в нашій країні. Ми сподіваємося, що російська федерація сприйме це як дуже серйозне попередження", - наголосив міністр.

За словами Сікорського, обмеження стосуватимуться всього персоналу посольства та консульств, окрім посла.

Російське дипвідомство у Варшаві відмовилось надавати ЗМІ коментарі. У посольств заявили, що ще не отримували офіційних даних про запровадження нових обмежень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни Балтії та Польща готові ввести війська в Україну, але є умова, - Der Spiegel

Нагадаємо: раніше цього місяця у Польщі спецслужби затримали дев’ять осіб, які на замовлення російських спецслужб здійснювали акти саботажу на території країни. Польська сторона заявила, що подібні інциденти відбуваються у ще кількох європейських країнах, таких як Литва, Латвія, Естонія, а також у Швеції.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Польщі заявили про можливість обмеження пільг для українців за кордоном, які ухиляються від призову, пропонуючи загальноєвропейську схему.

Головне