У Польщі арештували дев’ятьох осіб за підозрою у роботі на росію

У Польщі арештували дев’ятьох осіб за підозрою у роботі на росію

У Польщі спецслужби затримали дев’ять осіб, які на замовлення російських спецслужб здійснювали акти саботажу на території країни.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск в ефірі TVN24.

"Ми заарештували дев’ятьох підозрюваних, яких звинувачують у безпосередній участі в актах саботажу в Польщі на замовлення російських спецслужб. Їхні дії включали побиття, підпали та спроби підпалів", – повідомив Туск.

Він наголосив на серйозності цієї справи, зазначивши, що подібні інциденти відбуваються не тільки в Польщі, але й у кількох європейських країнах, таких як Литва, Латвія, Естонія, а також у Швеції.

Прем’єр підкреслив, що Польща активно співпрацює з союзниками та сусідніми країнами у цій справі, і висловив задоволення ефективною роботою польських спецслужб.

Туск також анонсував, що під час засідання уряду 21 травня він надасть деталі щодо створення комісії для розслідування впливу росії на польську політику за останні роки. Він додав, що комісія працюватиме у закритому режимі без публічного доступу.

Напередодні в Одесі затримали агента російської ФСБ, якого цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів ППО та радіолокаційних станцій. У зоні особливої уваги також були об’єкти телекомунікації області. Зловмисником виявився керівник компанії, яка працевлаштовує моряків. Під час обшуків у нього виявили фейкові посвідчення представника "редакції газети" та місцевого "водоканалу".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула в Україну вп'яте з початку російсько-агресорської війни у лютому 2022 року, запевнивши у підтримці країну.

Головне