Російські загарбники використовують ЗАЕС як склад боєприпасів

Російські загарбники використовують ЗАЕС як склад боєприпасів

Російські загарбники продовжують використовувати територію окупованої Запорізької атомної електростанції як склад боєприпасів. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відомо, що на території ЗАЕС розміщені підрозділи росгвардії загальною чисельністю до 1300 осіб.

"Зокрема, були ідентифіковані підрозділи ОМОН "Ахмат-1" (Грозний, ТОТ Чеченської Республіки Ічкерія) та СОБР "Агат" (Пенза, рф). Задля маскування частина окупантів, що заступає на чергування використовує форму воєнізованої охорони ЗАЕС, а не росгвардії", - йдеться в повідомленні.

Технічні та підвальні приміщення станції використовуються російськими загарбниками для зберігання стрілецьких та артилерійських боєприпасів, як для забезпечення контингенту розміщеного на станції, так і сил на суміжних позиціях.

Навколо Енергодару ворог заклав понад 20 мінних полів, вони огинають станцію і місто та мають загальну протяжність близько 6,5 км. Окупанти досі бояться можливого десантування Сил оборони із Дніпра.

Маршрут місії МАГАТЕ, який відбувся на цьому тижні був ретельно та завчасно спланований загарбниками. Команда МАГАТЕ на чолі з генеральним директором Рафаелем Гроссі в черговий раз не помітила значного скупчення російських військ та озброєння на території атомної електростанції.

"Представництво організації лише занотувало цей факт, та не винесло жодного рішення щодо представництва «Росатому», який управляє ЗАЕС", - наголосили в ЦНС.

Як писали “Ми-Україна” раніше, реактори окупованої Запорізької атомної електростанції мають залишатися у стані "холодної зупинки"

Головне