Російські загарбники вбили останнього жителя села Степок на Сумщині

Російські загарбники вбили останнього жителя села Степок на Сумщині

Російське окупаційне військо вбило останнього мешканця села Степок на Сумщині. Про це повідомляє Краснопільська селищна рада та Служба безпеки України, інформує "Суспільне".

Відомо, що тіло 60-річного чоловіка знайшли 24 січня.

"У середу, 24 січня, мої друзі поїхали провідати батька. Так і побачили, що було пряме попадання. Я сам в шоці. Він не хотів виїжджати, там вже світла не було, гатили кожен день, ми йому генератор та акумулятор купили і він там жив. Була в нього кобила, собака, кури. Снаряд потрапив прямо йому в кімнату, там кухню побило, сарай. Зараз чекаю на маму та сестру, щоб поховати батька", - розповів син загиблого.

Під час ворожого удару місцевий мешканець знаходився в житловому будинку. Наразі невідомо, коли саме загинув чоловік.

"Інформація надійшла на цьому тижні. Це було пряме влучання в будинок. Орієнтовно загинув на минулих вихідних, можливо це був понеділок до кінця ще невідомо", - зазначила секретарка Краснопільської селищної ради Ірина Юхта.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що житловий район Мирнограда на Донеччині був обстріляний ракетами збройних сил російської федерації в ніч проти 28 січня. Обстріл призвів до поранень трьох осіб, включаючи 15-річного хлопця.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, рятувальники завершили розбирати завали в Нью-Йорку Донецької області, в результаті з-під завалів дістали тіла пʼятьох загиблих.

 

Головне