Російські танки в Європі: підбиту ворожу техніку встановили поблизу посольств рф 

Російські танки в Європі: підбиту ворожу техніку встановили поблизу посольств рф 

До роковин початку повномасштабної війни рф в Україну в Ризі, Берліні та ще декількох європейських столицях поблизу посольств країни-агресора встановили підбиті українцями російські танки. 

Російський танк під посольством рф у Латвії

За даними Delfi, у ніч на 24 лютого перед будівлею російського диппредставництва у Ризі - у парку Кронвалда - встановили підбитий ЗСУ ворожий танк Т-72Б. Як уточнюється, його було пошкоджено 31 березня 2022 року під час боїв у Бучі.

Ця бойова машина є експонатом українського Національного військово-історичного музею України.

https://twitter.com/DelfiLV/status/1629079950710939652

Російський танк під посольством рф у Німеччині

Як пише Bild, поблизу будівлі російського диппредставництва у Берліні під ранок з'явився танк Т-72 армії рф, який було підбито у Бучі на Київщині. Торік місцева влада виступала проти такої ініціативи, однак через суд музей "Бункер історії Берліна" зміг відстояти свою позицію.

"Це війна, знищення, смерть і страждання. За лічені секунди цей нібито невразливий пристрій може перетворитися на купу мотлоху, могилу тих, хто був усередині та ховав інших", – прокоментував очільник музею Енно Ленце, який є одним з ініціаторів проєкту.

Як очікується, експонат стоятиме перед російським посольством і на вихідних. 

Нагадаємо, напередодні в українському Міноборони повідомили про відправлення кількох підбитих російських танків в країни Європи. 

"Сьогодні ввечері чотири російські танки "вторглися" до країн ЄС і НАТО. Але, як кажуть, є нюанс. Дякую українським солдатам. 24 лютого громадяни чотирьох країн — Німеччини, Литви, Латвії та Естонії — одночасно побачать, що російські танки можуть в'їхати до Європи через Україну лише як музейні експонати", - розповів голова відомства Олексій Резніков.

Нагадали про роковини вторгнення і російським дипломатам у Польщі. У Варшаві 24 лютого вранці активісти розбудили їх звуками вибухів та сирен.

А у нідерландській Гаазі навпроти посольства рф з нагоди річниці початку війни в України грав український гімн.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в річницю повномасштабного вторгнення – 24 лютого, парламент достроково припинив повноваження трьох нардепів від забороненої проросійської партії “ОПЗЖ”: Юрія Солода, Наталії Королевської та Олега Волошина. 

Головне