Російські "шахеди" впали на території Румунії: в НАТО відреагували

Російські

Уламки російських "Шахедів" виявили на території Румунії. Північноатлантичний альянс заявив, що немає даних про "навмисний напад" на територію НАТО.

Про це заявив представник Альянсу передає Reuters.

Посадовець заявив, що через російські атаки проти України поблизу кордонів НАТО, Альянс посилив заходи моніторингу та спостереження, включаючи повітряне патрулювання.

"Хоча НАТО не має інформації, яка б вказувала на навмисний напад Росії на територію Альянсу, ці дії є безвідповідальними і потенційно небезпечними", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 липня в Румунії заявили про вибухи, коли росіяни "шахедами" обстрілювали Україну. Жителів попередили про можливе падіння небезпечних об'єктів - таке попередження зазвичай надходить під час атак російських дронів на українські портові об'єкти вздовж Дунаю.

25 липня міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску підтвердила, що уламки російських "Шахедів" виявили на території країни. Також з'явились відео наслідків падіння безпілотників.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба відвідав Гонконг та закликав закрити шляхи обходу санкцій для росії.

Головне