Російські окупанти поступово виїжджають з ЗАЕС та Енергодару, - ГУР

Російські окупанти поступово виїжджають з ЗАЕС та Енергодару, - ГУР

На Запорізькій АЕС стає все менше окупантів, росіяни поступово виїжджають з території окупованої станції. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

За даними відомства, серед перших ЗАЕС покинули троє працівників "Росатому". Саме ці особи віддавали накази росіянам на станції. Виїхати з об'єкта порадили також і тим українським атомникам, які погодились підписати контракти з російською держкорпорацією з атомної енергії.

"Згідно з отриманими вказівками вони мають від’їхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія окупованого Криму", - вказано у повідомленні ГУР.

Розвідникам вдалось встановити, що на територію окупованого росіянами українського півострова вже виїхали керівниця юрвідділу Манцурова, головний інспектор Штатський та заступника станції із забезпечення Губарев.

У відомстві наголосили на тому, що число російських військових патрулів зменшується не лише на ЗАЕС, а й в Енергодарі.

"Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, у Запоріжжі та Запорізькому районі 29 червня стартували командно-штабні навчання на випадок підриву ЗАЕС, яка перебуває під контролем російської армії. В місцевій ОВА підкреслили, що ситуація на ЗАЕС є контрольованою. Водночас жителів регіону влада закликала за можливості евакуюватися на безпечні території, наближені до узбережжя Азовського моря через загрозу з боку окупантів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко розповів, чи опиниться Київ у зоні ризику в разі теракту рф на Запорізькій АЕС.

Головне