Російські окупанти пошкодили в Україні кожну сьому школу, - Міносвіти

Російські окупанти пошкодили в Україні кожну сьому школу, - Міносвіти

Російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року пошкодили в Україні кожну сьому школу.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ. За його словами, загалом загарбники зруйнували понад 200 шкіл, а ще 1600 – пошкодили. Таким чином постраждала від російської агресії кожна сьому школа в Україні.

"Якщо казати про зруйновану освітню інфраструктуру в цілому по Україні, то тільки шкіл зруйновано більш як 200, і більш як 1600 шкіл зазнали пошкодження. Якщо перевести це у відносні цифри, то це кожна сьома школа в Україні зазнала пошкоджень. І це безумовно спричиняє відсутність доступу до освіти в дітей", - розповів Сташків.

Заступник глави МОН зазначив, що близько 900 тис. дітей в Україні мають навчатись дистанційно, адже не мають можливості відвідувати свої школи. Це є справжнім викликом як для вчителів, так і для самих учнів в умовах повномасштабної війни, додав Андрій Сташків.

Нагадаємо, у 402 закладах освіти у прикордонних та прифронтових регіонах з’явиться поліцейська варта безпеки. Офіцери служби освітньої безпеки будуть не охоронцями, а фахівцями з питань безпеки в освітньому закладі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Основ’янському районі Харкова ввечері у вівторок, 2 січня, було обстріляно школу, що призвело до серйозних руйнувань. Як зазначається, одна з ракет влучила у будівлю навчального закладу.

Головне