Російські хакери атакували сайт Міносвіти

Російські хакери атакували сайт Міносвіти

Сайт Міністерства освіти і науки перестав працювати через кібератаку російських хакерів.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти у Facebook.

"Друзі, раптом що - сайт Міносвіти тимчасово не працює через атаку русні. Але наші фахівці вже працюють над відновленням роботи", - заявив голова міністерства Оксен Лісовий.

У Міносвіти підтвердили, що працюють над вирішенням технічних труднощів, а питання щодо відновлення роботи порталу будуть повідомлені окремо.

Нагадаємо, 27 січня хакери Головного управління розвідки МО знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка впроваджувала інформаційні системи в промисловість росії.

Загалом в Україні у 2023 році кількість кібератак зросла на 15,9% у порівнянні з показником 2022 року, до 2543 інцидентів.

Зафіксовано 347 кібератак на уряд та урядові організації, 276 на місцеві органи влади, 175 на організації у секторі безпеки та оборони, 127 на комерційні організації, 92 у енергетичному секторі, 81 у телекомунікаціях, 38 в освітніх установах, 32 в транспортній галузі, 30 в фінансовому секторі, 25 у секторі інформаційних технологій, 15 в ЗМІ та 12 у медичних установах.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, об'єднана система аерокосмічної оборони США та Канади (NORAD) заявила про відстеження чотирьох військових повітряних суден росії неподалік берегів Аляски. Літаки увійшли в зону ППО штату. 

Головне