російське МЗС заявило про підготовку "провокацій" із підриву дамб біля Києва та Канева

російське МЗС заявило про підготовку

У російському міністерстві закордонних справ кажуть, що Україна начебто готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб нібито звинуватити в цьому росію. Про це на брифінгу повідомила речниця МЗС рф Марія Захарова.

Після руйнівного підриву Каховської гідроелектростанції, російська влада намагалася перекласти відповідальність на Україну. Попри очевидні докази протилежного, керівництво росії, включаючи Володимира Путіна, активно просувало наратив про нібито українську причетність до цієї катастрофи.

Цю дезінформаційну кампанію підтримало і російське Міністерство закордонних справ, яке також звинувачувало Україну у знищенні важливого гідротехнічного об'єкта.

Такі заяви з боку росії є частиною ширшої стратегії з маніпулювання інформацією про події в Україні, спрямованої на введення в оману міжнародної спільноти та виправдання власних агресивних дій.

Нагадаємо, пасажирський літак Sukhoi Superjet 100 розбився під час тестового польоту в районі міста Коломна, Московська область.

Як писали "Ми-Україна" раніше, користувачі в росії можуть зіткнутися з проблемами доступу до YouTube найближчим часом. У російських ЗМІ з'явилися повідомлення про потенційне повне блокування популярного відеохостингу на території країни, яке може відбутися у вересні поточного року.

Головне