Російська загроза: у НАТО закликали цивільне населення Заходу готуватись до війни і мобілізації

Російська загроза: у НАТО закликали цивільне населення Заходу готуватись до війни і мобілізації

Сили НАТО ведуть підготовку до "тотальної війни" з росією, яка потенційно може розпочатися упродовж наступних двох десятиліть. Очільник військового комітету Альнсу Роб Бауер заявив, що до цього слід підготуватися також і цивільному населенню, зокрема бути готовими до потенційного призову на військову службу, пише Daily Mail.

"Ми маємо усвідомити, що те, що ми живемо в мирі – це не даність. І тому ми (сили НАТО – ред.) готуємося до конфлікту з росією. Але дискусії набагато ширші. Це також промислова база, а також люди, які повинні розуміти, що вони відіграють певну роль", – заявив він.

Бауер також зауважив, що Швеція вчинила правильно, закликавши своє населення готуватися до війни на початку січня.

Він наголосив на тому, що у разі початку глобальної війни, необхідно буде мобілізувати велику кількість людей і уряди мають упевнитися, що їхні країни "готові до війни".

"Нам потрібно, щоб державні та приватні суб'єкти змінили своє мислення від періоду, коли все було сплановано, передбачувано, контрольовано та зосереджено на ефективності, на епоху, в якій будь-що може статися в будь-який час. Епоха, в якій нам потрібно очікувати несподіваного", - заявив він. 

Нагадаємо, Північноатлантичний Альянс готується до проведення військових навчань Steadfast Defender 2024, які стануть наймасштабнішими з часів закінчення Холодної війни. Майже 90 000 військовослужбовців візьмуть участь у маневрах, які мають на меті "продемонструвати, що НАТО здатне захистити всю свою територію аж до кордону з росією". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільниця нідерландського оборонного відомства Кайса Оллонґрен 1 грудня заявила, що країни Європи мають бути готовими "до бою". Вона додала, що з європейських країн на сьогодні не здатна своїми силами впоратися з безпековими викликами, а тому європейцям варто спільними зусиллям розбудовувати "надійну європейську оборону".


 

 

Головне