Російська ракета впала за 15 км від польського кордону, - Туск

Російська ракета впала за 15 км від польського кордону, - Туск

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що одна з ракет впала на території України за 15 кілометрів від кордону з Польщею.

Про це він написав у X.

Туск зазначив, що у Львівській області протягом ночі 27 квітня "впали десятки бомб і ракет".

Крім того, він розкритикував свого попередника, колишнього прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

"Тим часом Моравецький розробляє спільну антиєвропейську стратегію з пропутінськими ультраправими політиками у Будапешті. Дурість? Зрада? Чи і те, і інше?", - йдеться у дописі.

Ймовірно, він мав на увазі конференцію національно-консервативних коліс, що відбулася у Будапешті, де був присутній Моравецький головою з главою кабінету президента Польщі Марчіном Масталереком.

Напередодні президент Польщі Анджей Дуда заявив, що порушення повітряного простору ракетами з боку російської федерації є провокацією, яка створює загрозу військовим та цивільним об'єктам в Польщі.

Останній інцидент мав місце 24 березня, коли під час масованого обстрілу з боку росії на територію України одна з крилатих ракет, спрямована на західні області, непередбачено потрапила в повітряний простір Польщі на 39 секунд.

Радник міністра оборони Польщі Мечислав Бєнєк тоді заявив, що Польща збила б російську ракету, яка вранці 24 березня порушила її повітряний простір, якби вона залетіла глибше в країну.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ЦПД розвінчали фейк росіян про постачання військовим заборонених речовин.

Головне