Росіяни збільшили присутність ракетоносіїв у Чорному морі

Росіяни збільшили присутність ракетоносіїв у Чорному морі

Російські окупаційні війська у неділю, 21 січня, збільшили присутність ракетоносіїв у Чорному морі, що підвищує ракетну небезпеку для України.

Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня України в Telegram-каналі. Як зазначається, до російських кораблів у морі наразі додався ще один.

"Ворог збільшив присутність ракетоносіїв у Чорному морі. До фрегата знов додався малий ракетний корабель. Загальний рівень ракетної загрози підвищено", - йдеться в дописі.

Таким чином спільне спорядження носіїв тепер становить до 16 крилатих ракет типу "Калібр".

У Силах оборони півдня України закликали бути уважними до сигналів повітряних тривог, на які варто реагувати оперативно. При цьому напередодні стало відомо, що російські окупанти демонструють обережність у використанні ракет "Калібр". Це пов'язано з труднощами у логістиці, забезпеченні та інфраструктурному обслуговуванні.

Нагадаємо, виробник крилатих ракет Taurus заявив, що зможе швидко поповнити запаси ракет для Німеччини у разі постачання Україні. Таким чином компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини з питань оборони Йоганнеса Арльта. Напередодні останній заявив, що оборонна промисловість Німеччини не зможе швидко відновити запаси ракет, якщо почне постачать їх Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у ніч на 17 січня своє бойове хрещення пройшла система ППО проєкту FrankenSAM. У ході відбиття нальоту російських ударних дронів їй вдалось знищити один з "шахедів", розповів очільник Мінстратегпрому Олександр Камишін. 

Головне