Росіяни за вчора обстріляли понад 20 населених пунктів на Харківщині, є загиблий

Росіяни за вчора обстріляли понад 20 населених пунктів на Харківщині, є загиблий

Протягом останньої доби, 7 листопада, російські війська здійснили обстріли в більш ніж 20 населених пунктах на території Харківської області. Унаслідок обстрілу в Куп'янську-Вузловому загинув цивільний мешканець.

Про це повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

За його словами, обстріли були спрямовані на села та міста в Куп'янському, Чугуївському та Ізюмському районах Харківської області.

Синєгубов також повідомив, що в місті Куп'янськ-Вузловий ворог провів інтенсивний обстріл, в ході якого використовував системи ракетного залпового вогню "Ураган". Цей обстріл призвів до загибелі чоловіка 1966 року народження.

Крім того, на Куп'янському напрямку противник здійснив неуспішні спроби штурму околиць таких населених пунктів, як Синьківка, Іванівка та Берестове. Українські оборонці відбили шість атак противника.

Нагадаємо, у Дворічному Куп'янського району Харківській області російські війська з дрона скинули гранату на слідчо-оперативну групу, яка їхала затримувати колаборанта.

Слідчий Микола Харченко повідомив, що оперативник одразу впізнали звук ворожого дрона і зрозуміли, що саме їхня автівка є мішенню. При цьому самого ворожого об'єкту не було видно. Крім слідчого, в автівці також їхали дільничний на пасажирському сидінні та оперативник за кермом.

Спочатку оперативники вирішили відірватися від російського безпілотника, але цього зробити не вдалось. Після цього оперативник, який був за кермом, ухвалив за лічені секунди рішення стрибати з машини. Він дав команду вистрибувати і у той самий момент прогримів вибух. Працівники поліції покинули автомобіль за секунду до того, як БпЛА ворога скинув на них гранату.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна успішно завершила евакуацію першої групи з 43 громадян з сектору Гази.

Головне