На Харківщині росіяни з дрона скинули гранату на оперативників, які їхали затримувати колаборанта (фото)

На Харківщині росіяни з дрона скинули гранату на оперативників, які їхали затримувати колаборанта (фото)

У Дворічному Куп'янського району Харківській області російські війська з дрона скинули гранату на слідчо-оперативну групу, яка їхала затримувати колаборанта.

Про це розповів начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов на своїй сторінці у Facebook.

Слідчий Микола Харченко повідомив, що оперативник одразу впізнали звук ворожого дрона і зрозуміли, що саме їхня автівка є мішенню. При цьому самого ворожого об'єкту не було видно. Крім слідчого, в автівці також їхали дільничний на пасажирському сидінні та оперативник за кермом.

Спочатку оперативники вирішили відірватися від російського безпілотника, але цього зробити не вдалось. Після цього оперативник, який був за кермом, ухвалив за лічені секунди рішення стрибати з машини. Він дав команду вистрибувати і у той самий момент прогримів вибух. Працівники поліції покинули автомобіль за секунду до того, як БпЛА ворога скинув на них гранату.

Водій вистрибнув останній - у момент влучання. Уся слідчо-оперативна група отримала контузії, але всі залишились живі.

"Все сталося прямо посеред вулиці - ворог полює на нашій території, намагається вбити та залякати тих, хто зараз на звільнених територіях викриває колаборантів та зрадників", - розповів Болвінов.

За його словами, поліція не облишить ту справу, заради якої зробила виїзд, та доведе її до кінця.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки під час стабілізаційних заходів в Херсоні затримала колаборанта, який виявився місцевим адвокатом і підтримував загарбників після захоплення міста.

Головне