Росіяни з артилерії обстріляли Білопілля на Сумщині: двоє загиблих

Росіяни з артилерії обстріляли Білопілля на Сумщині: двоє загиблих

Армія російської федерації протягом двох годин обстрілювала цивільну інфраструктуру міста Білопілля на Сумщині, призводячи до загибелі та поранення мирних мешканців.

Про це повідомили у Сумській обласній прокуратурі.

За даними розслідування, протягом цього часу російська армія використовувала артилерію для обстрілу цивільних об'єктів у Білопіллі. У результаті атаки загинули дві жінки віком 77 та 69 років, а ще троє жінок отримали поранення.

Місто зазнало значних матеріальних збитків, у тому числі пошкоджено багатоповерхівки, приватні будинки та центр первинної медичної допомоги. Пошкоджені вікна та двері у житлових будинках навколо.

Правоохоронні органи розпочали досудове розслідування щодо цього випадку, відкривши провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов'язаних із умисним вбивством.

Нагадаємо, російські окупанти 26 квітня атакували місто Дергачі у Харківській області, використовуючи керовані авіабомби. Кількість постраждалих зросла до чотирьох осіб.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, підрозділи російської армії продовжують штурмувати Часів Яр та довколишні населені пункти, щоб виконати поставлену Москвою задачу за будь-яку ціну окупувати Часів Яр до 9 травня. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.