Росіяни вивели в Чорне море підводний ракетоносій: скільки "Калібрів"

Росіяни вивели в Чорне море підводний ракетоносій: скільки

П'ять кораблів російського флоту були виведені на бойове чергування у Чорному морі, включаючи підводний ракетоносій із можливістю нести до чотирьох ракет типу "Калібр".

Про це інформують Сили оборони півдня.

"В Чорне море після тритижневої паузи ворог вивів підводний ракетоносій, спорядження якого до чотирьох ракет типу "Каліб", - йдеться у дописі.

Всього на бойовому чергуванні п'ять ворожих кораблів в Чорному морі та один у Азовському.

Раніше Збройні сили України повідомляли про три ворожі кораблі, які знаходилися в цьому регіоні.

"Станом на 08:00 20 грудня 2023 року в Чорному морі перебуває три ворожі кораблі", - зазначено в повідомленні.

Також у Азовському морі чергує один ворожий корабель, який не має можливості нести ракети "Калібр". У Середземному морі розташовано чотири судна, включаючи два носії крилатих ракет "Калібр", загальна кількість ракет яких може становити до 16 одиниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізацію готуються реформувати: які її умови зараз та що хочуть змінити

Нагадаємо, небезпека ракетних ударів з моря є попри те, що російські війська розміщують свої кораблі-ракетоносії подалі від берега. Про це заявила речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

"Вони навіть місця дислокації обрали для себе далі від контрольованого Україною берега. Отже, для них зона Чорноморського театру військових дій, як її називають моряки, стала для них небезпечною. При цьому зберігається небезпека ракетних ударів, тому що ракетне озброєння морське, яке вони мають, здатне долати відстань по 2,5 тис. кілометрів, тобто ракети продовжують загрожувати всій території України, і використовувати їх ворог вже практикувався – навіть з пунктів базування", - наголосила вона.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в ЗСУ розповіли, коли ТЦК припинять роздавати повістки у громадських місцях.

Головне