Росіяни вивели корабель в Чорне море, - ВМС ЗСУ

Росіяни вивели корабель в Чорне море, - ВМС ЗСУ

Корабельне угруповання ворога у Чорноморській акваторії станом на ранок 17 травня складає одну одиницю. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України. 

Цей корабель не є ракетоносієм. Так само відсутні носії крилатих ракет "Калібр" і у басейні Азовського моря. 

Водночас у Середземномор'ї країна-агресорка утримує чотири свої плавзасоби. Одне з суден споряджене ракетним озброєнням, потенційний сукупний залп становить вісім ракет.

Минулої бойової доби, в інтересах країни-агресорки, прохід Керченською протокою здійснили:

  • у напрямку Азовського моря – сім кораблів, один з яких йшов з протоки Босфор;
  • у напрямку Чорного моря - вісім суден, чотири з яких попрямували до Босфору.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)",  наголошують у ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, раніше цього місяця речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук пояснив, що росіяни не виводять ракетоносії у Чорне море, адже бояться ударів з боку України. Він зауважив, що ситуація в Чорноморській акваторії не змінюється після останньої атаки рф із використанням "Калібрів", які противник запускав з підводних човнів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці у ніч з 16 та 17 травня запустили по Україні 20 дронів-камікадзе типу Shahed. З усіма ворожими засобами ураження українські захисники впорались, атаку відбито на 100%. Ударні дрони збивали у небі над п'ятьма областями.

Головне