Росіяни виставили загородзагони з кадирівців на Харківщині, - ОСУВ "Хортиця"

Росіяни виставили загородзагони з кадирівців на Харківщині, - ОСУВ

Російське окупаційне військо на Харківщині вдалося до тактики виставлення загороджувальних загонів, укомплектованих бійцями підрозділу "Ахмат" з Чечні. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Основна мета цих загонів - стримувати російських солдатів від спроб втечі. Волошин зазначив, що кадирівців розміщують переважно на кордонах або поблизу кордонів з північними районами Харківської області.

"Ворог дотримується тактики виставлення загороджувальних загонів, з числа особового складу цього підрозділу "Ахмат". Звичайно, будуть розміщені вони десь на кордонах або поблизу кордонів із північчю Харківщини", - зазначив він.

Необхідність вдаватися до таких заходів пояснюється серйозними втратами, яких зазнала російська армія на цьому напрямку. Щоб компенсувати втрати та стабілізувати ситуацію, окупанти змушені маневрувати резервами, переміщувати підрозділи та поповнювати свої сили за рахунок резервістів з повітряно-десантних військ рф, а також 11-го та 44-го армійських корпусів.

Як відомо, окупанти продовжують свої спроби прорвати оборону українських підрозділів на Харківському напрямку. Протягом останньої доби там відбулося п'ять бойових зіткнень, в яких ворог не зміг досягти успіху. Зокрема, окупанти намагалися атакувати позиції ЗС України в районах міста Вовчанська, села Липці та на захід від населеного пункту Глибоке.

Нагадаємо, тактику загородзагонів окупанти застосовували також і на Авдіївському напрямку. У 59 ОМПБр у березні розповідали, що їх пускали услід за російськими штурмовиками. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна вже скористалась дозволом Сполучених Штатів Америки завдавати ударів по рф.

Головне