На Авдіївському напрямку за російськими штурмовиками йдуть "заградзагони", - 59 ОМПБр

На Авдіївському напрямку за російськими штурмовиками йдуть

Росіяни, як і в часи Другої Світової, використовують на фронті так звані загороджувальні загони. Такі "заградзагони", зокрема, помічені на Авдіївському напрямку, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади їм. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

"Цілий день вчора ми слухали їхні перехоплення - "картина маслом". У перехопленнях було про те, що так звані штурмовики, які йшли у бік наших позицій десь пропадали - не доходили до бойового зіткнення, а позаду їх шукали "заградотряди" - то одного, то двох... Це каже про те, що ті, хто наступає розуміють, що на них тут чекає", - зазначив він.

За його словами, найкращим рішення для росіян є здатися в полон та дочекатися перемоги України у війні.

Цехоцький також розповів, що Силам оборони України вдалось зупинити ворога по фронту на Авдіївському напрямку. 

"З великими їхніми втратами ми їх зупинили. Весь цей тиждень був дуже активний, ворог постійно проводив обстріли та штурмові дії. На ділянці тільки нашої бригади за добу було від 12 до 15 штурмів кожного дня. Сьогодні за ніч була уже одна штурмова дія, було знешкоджено близько 15 окупантів", - зазначив він.  

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 29 лютого, речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій пояснив, чим обумовлений частковий успіх противника на Авдіївському напрямку. За його словами, це пов'язано з тим, що російські війська підтягують резерви, пускають в хід більші сили.

 

Головне