Росіяни вбили семеро людей на Запоріжжі за три дні, - Федоров

Росіяни вбили семеро людей на Запоріжжі за три дні, - Федоров

За підсумками ворожих обстрілів Запорізької області, які армія рф здійснювала 5, 6 та 7 квітня, загинуло семеро людей. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів очільник місцевої ОВА Іван Федоров. 

"На жаль, ми бачимо, що внаслідок п'ятничних, суботніх та недільних обстрілів в нас загинуло сім людей на території Запорізької області. Ситуація критична, ворог вбиває наших цивільних мешканців, які не мають жодного відношення до військової тематики", - наголосив він.

За його даними, лише в результаті атаки 5 квітня травмувань різного степеня зазнало понад три десятка людей. 

"32 людини звернулись за медичною допомогою. Наразі в лікарні знаходиться п'ять пацієнтів, одна з них перебуває в реанімації. На сьогодні стан цих п'яти осіб стабільний", - додав Федоров. 

За тиждень, що минув російська армія здійснила не менше 2600 ударів по населених пунктах Запорізької облаті, головним чином зосереджуючи зусилля на атак прифронтових територій. Минулий тиждень для самого Запоріжжя став "наджахливим". Місто зазнало 10 ракетних атак, також противник скеровував проти нього "шахеди". 

В ОВА зауважили, що ключова ціль армія рф - ураження енергетики. Станом на сьогодні в області близько пів сотні населених пунктів знеструмлені і відновити постачання неможливо через близькість до лінії зіткнення. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ході нічної дронової атаки 8 квітня зафіксовано влучання в об'єкт критичної інфраструктури на Житомирщині. "Прилетіло" по об'єкту в межах Звягельської громади, місцевих закликали не виходити на вулицю, учнів відправили на "дистанційку". В ОВА розповіли, чи є нині загроза забруднення повітря.

Головне