Росіяни в ООН пригощали "котлетами по-київськи" після обговорення удару по "Охматдиту"

Росіяни в ООН пригощали

Після засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого обговоренню російського удару по "Охматдиту" у Києві, росія, користуючись своїм тимчасовим президентством у Радбезі, організувала ланч для дипломатів. Пригощали котлетами по-київськи з картопляним пюре, повідомив кореспондент "Укрінформу" з місця подій. 

Постпред України при ООН Сергій Кислиця різко прокоментував цю ситуацію, назвавши дії росіян проявом "моральної деградації російської дипломатії". Він також зазначив, що для багатьох дипломатів спілкування з російським колегою Василем Небензею стає нестерпним.

"Не можу зрозуміти, як можна потискати руку Небензі й приймати запрошення на ланч із ним, оплачений кривавими грошима", - наголосив Кислиця. 

Постпред також звернув увагу на майбутній візит до Нью-Йорка міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова, передбачаючи подальше зростання "рівня токсичності" в штаб-квартирі ООН. Водночас він додав, що "добре, що йому хоч не дозволяють вільно пересуватися далі від радіуса, встановленого владою США". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про удар по "Охматдиту": "В такі моменти я хочу вбити Путіна, ми всі хочемо"

Нагадаємо, атака на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві 8 липня була безсумнівно здійснена російською стратегічною крилатою ракетою Х-101. Такого висновку дійшли міжнародні експерти, спростовуючи російські версії подій. Вони також не виявили жодного доказу того, що ракета була збита з курсу українською протиповітряною обороною.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок масованої атаки росіян на Київ 8 липня загинули 34 людини

Головне