Росіяни учора застосували ракету "Калібр", є загроза з моря, - ОК "Південь"

Росіяни учора застосували ракету

Російське окупаційне військо минулої доби, 10 червня, застосувало проти України ракету "Калібр". Як зазначив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, це була одна з чотирьох ракет, які перебувають на борту ворожого підводного човна проєкту "Варшавянка 636".

Він зазначив, що українські військові завжди розглядають російські підводні човни як повністю заряджені, якщо вони виходять у море. Тому, за його оцінкою, на борту субмарини, яка здійснила пуск, залишаються ще три ракети "Калібр".

"Ми завжди вважаємо, що вони заряджені, якщо він вийшов в море, тому вирогідніше за все ще три ракети в нього залишаються на борту", - сказав він в ефірі марафону "Єдині новини".

Речник Сил оборони півдня також поінформував про поточну ситуацію в Чорному та Азовському морях. За його словами, наразі ворог не виводить надводні кораблі в акваторію Чорного моря. Проте в Азовському морі зафіксовано присутність восьми російських суден, серед яких три носії крилатих ракет та три великі десантні кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни фактично втратили морську компоненту для захисту Кримського мосту, - Плетенчук

Нагадаємо, росіяни вигадали спосіб, щоб вберегти свої підводні кораблі. Окупанти тримають їх у портах в напівзануреному стані, що є нетиповим для них.

Як писав "Ми-Україна" раніше, від 24 лютого 2022 року армія рф вже у війні проти України втратила вже 28 кораблів та один підводний човен. Станом на 11 червня втрати в живій силі ворога перевищують 520 800 осіб.

Головне