Росіяни у Святвечір атакували південь ракетами та дронами: скільки збито

Росіяни у Святвечір атакували південь ракетами та дронами: скільки збито

У Святвечір, який в Україні цього року відзначають 24 грудня, армія рф здійснила спробу вдарити по південним регіонах України ударними безпілотниками та ракетами. Як інформують Сили оборони півдня, у переддень Різдва у ввіреній їм зоні відповідальності було знищено дві ракети та 22 "шахеди". 

На першому етапі атаки росіяни з бортів тактичної авіації скерували високоточну авіаційну ракету Х-59 у бік Кропивницького і Х-31П в напрямку Чорноморська, що в Одеській області.

"Підрозділи протиповітряної оборони відпрацювали відмінно – обидві ракети знищено", - вказано у дописі.

Далі для завдання ураження противник застосував дрони-камікадзе. Атака тривала більш як 6,5 годин. Повітряні цілі армія рф запускали  території захопленого нею Криму, цілили по припортовій інфраструктурі та інших важливих об’єктах.

В цілому захисникам неба вдалось збити 22 "шахеди" на півдні: 

  • на Одещині -17 безпілотників, 
  • на Херсонщині - три БпЛА,
  • на Миколаївщині та Кіровоградщині  - по одному дрону-камікадзе. 

Від падіння уламків збитих ворожих "шахедів" постраждали техприміщення у припортовій інфраструктурі Одеси; адмінбудівля та складське приміщення законсервованого об’єкту в Роздільнянському районі та у складські приміщення у Бериславському районі Херсонщини.

Нагадаємо, у ніч з 23 на 24 грудня агресор також атакував Україну ударними безпілотниками, застосувавши для ураження 15 "шахедів"

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби ЗСУ знищили 760 окупантів, 19 танків, більш як 30 ББМ, 33 артилерійські системи, два винищувачі та понад півсотні одиниць автомобільної техніки. 

 

Головне