Росіяни скинули вибухівку з дрона на авто з цивільними на Сумщині: загинув керівник агрофірми

Росіяни скинули вибухівку з дрона на авто з цивільними на Сумщині: загинув керівник агрофірми

Російське окупаційне військо атакувало ввечері 5 серпня автівку на Сумщині - вони скинули вибухівку з дрона на транспортний засіб.

За даними Сумської обласної прокуратури, внаслідок ворожої атаки загинув керівник агрофірми.

"5 серпня 2024 року близько 17:00 год. застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог атакував, за попередніми даними, FPV-дроном транспортний засіб, що рухався по території Хотінської громади Сумського району. Унаслідок чого загинув 60-річний керівник агрофірми, який перебував за кермом зазначеної автівки", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що за фактом порушення законів та звичаї війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України) було розпочато досудове розслідування.

"Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані до Управління Служби безпеки України в Сумській області", - додали у відомстві.

Як повідомляли "Ми-Україна", трактор підірвався на боєприпасі під час польових робіт на Київщині. Інцидент стався днями у Баришівській громаді.

Головне