Росіяни розганяють фейк про висадку десанту під Харковом, - ЦПД

Росіяни розганяють фейк про висадку десанту під Харковом, - ЦПД

Російські медіа активно розповсюджують інформацію про наміри висадити десант поблизу Харкова. Проте Центр протидії дезінформації (ЦПД) відкидає ці твердження.

Про це пише пресслужба Центру.

В ЦПД наголошують, що в росії немає наявних резервів для здійснення такого наступу на місто.

У повідомленні також вказано, що Американський Інститут вивчення війни (ISW) попереджав раніше, що рф може готувати десант для висадки в тилу українських військ, прикладаючи до цього подібні сценарії, як Гостомельський, який був використаний на початку повномасштабного вторгнення.

Лейтенант Сил оборони та заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко висловив думку, що "Гостомельський сценарій" є малоймовірним, зазначивши, що ЗСУ наразі обладнані засобами, які здатні ефективно ліквідовувати будь-які вертольоти та літаки. Він привів приклад знищення літака А-50 над Азовським морем та інших подібних випадків, що свідчать про успішні дії української ППО.

ЦПД також підкреслює, що минула спроба висадки десанту в Гостомелі в лютому 2022 року завершилася невдачею, а Україна значно посилить свою систему ППО. Вони закликають українців довіряти лише перевіреним джерелам інформації, оскільки російська дезінформація може лише зростати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Лиманському напрямку ворог прагне знищити плацдарм ЗСУ під Тернами.

Головне