Росіяни проводять навчання в Азовському морі: Плетенчук розповів деталі

Росіяни проводять навчання в Азовському морі: Плетенчук розповів деталі

Армія російської федерації вивела на навчання в Азовське море шість кораблів, серед яких три носії крилатих ракет проекту "Буян-М".

Про це повідомив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу.

За його словами, в Азовському морі діє російське ударне угруповання, яке чисельніше за те, що розміщене у Чорному морі. Це угруповання включає щонайменше шість кораблів, з яких три є носіями крилатих ракет проекту "Буян-М" та три великі десантні кораблі.

"Враховуючи характер їхніх дій та склад угруповання, можна зробити висновок, що це навчальний процес", - зазначив речник ВМС ЗСУ.

Він також додав, що через мілкість і обмеження рекомендованих шляхів в Азовському морі росіяни знаходяться в одній локації з цивільними суднами, використовуючи їх як "щит".

Нагадаємо, росія залучатиме підлітків до виробництва "шахедів". Це черговий зухвалий злочин російського агресора - залучення неповнолітніх цивільних осіб до виробництва зброї. Очікується, що планова потужність виробництва дронів на рік складає 10 тисяч одиниць.

Як писав "Ми-Україна" раніше, влада Німеччини вирішила створити спеціальний підрозділ, який протидіятиме російській дезінформації.

Головне