Росіяни просуваються поблизу Авдіївки: в ISW проаналізували ситуацію на фронті

Росіяни просуваються поблизу Авдіївки: в ISW проаналізували ситуацію на фронті

Російські окупанти продовжують просування навколо Авдіївки в Донецькій області. Особливо інтенсивні ворожі атаки відбуваються між Степовим і залізницею.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На Куп'янському напрямку російські війська продовжують наступ у районах Куп'янська, Сватового та Кремінної, але без значних успіхів. За заявами Генштабу, невдалими виявилися російські атаки біля Синьківки та на схід від Петропавлівки.

На Бахмутському напрямку російські війська продовжують наступальні дії, але без великих досягнень. За даними блогерів, російські війська просунулися на південний захід від Бахмута та на північний захід від нього. Український Генштаб повідомив про невдачі російських атак поблизу Кліщіївки та Кремінної.

На Авдіївському напрямку, російські війська продовжують атакувати, здійснюючи невеликі переміщення на південний захід від Степового. Українські сили відбили атаки російських військ поблизу Авдіївки та в інших районах.

На заході Запорізької області російські війська продовжують наступати, але інформації про значні досягнення поки немає. Є також повідомлення про обмежені атаки російських військ на кордоні Донецької та Запорізької областей, проте жодних просувань там не відбулося. На північ від Приютного, українські війська відбили дев'ять атак РФ.

У західній частині Запорізької області, є певні заяви російських блогерів щодо просування їхніх військ, але наявних візуальних підтверджень поки немає. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Роботиного та Вербового.

Також тривають наземні операції в лівому березі Дніпра в Херсонській області, зокрема у районі Кринок.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Орбан наклав вето на виділення €50 млрд для України від ЄС.

Головне