Росіяни продовжують стягувати резерви на лінію зіткнення, - Євлаш

Росіяни продовжують стягувати резерви на лінію зіткнення, - Євлаш

Ситуація в смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця", яка охоплює східну ділянку лінії бойового зіткнення, залишається стабільно напруженою, проте контрольованою. Противник продовжує перекати резерви на фронт, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш. 

Він відзначив, що останнім часом ворог дещо зменшив інтенсивність обстрілів. Ймовірні причини - погодні умови та дефіцит боєприпасів. За оцінкою Євлаша, якщо раніше окупанти на добу відстрілювали близько 60 000 боєприпасів вздовж лінії зіткнення, то зараз - в районі 30 000. 

Він зауважив, що за майже два роки війни росіяни суттєво не змінювали свою тактику, так само тривають "м'ясні штурми", колони техніки йдуть одна одною, аж поки Сили оборони їх не спалять. Втім Євлаш наголосив, що недооцінювати ворога не варто, оскільки ми ведемо боротьбу з "однією з найпотужніших армій світу".  

Бахмутський напрямок: оперативна ситуація на 3 лютого

"На Бахмутському напрямку однією з ключових цілей ворога залишається прорив нашої лінії оборони та просування в напрямку міста Часів Яр. Наші захисники там надійно тримають лінію бойового зіткнення та завдають противнику максимального ураження. За минулу добу на Бахмутському напрямку ворог 415 разів обстріляв наші позиції, відбулось чотири бойові зіткнення. Вдалось ліквідувати 100 окупантів та 48 одиниць озброєння та техніки", - розповів Євлаш. 

Також за минуло доби у росіян на вказаному відтинку фронту стало на три склади БК менше.

Лінія Куп'янськ-Лиман: актуальна інформація на 3 лютого

"Там противник веде активні наступальні дії. 11 разів нашим воїнам довелось відбивати атаки противника, п'ять разів ворог застосовував авіацію, серед яких - штурмовики Су-34 та вертольоти Мі-8. 574 рази противник обстрілював позиції наших військових Нам вдалось ліквідувати 111 окупантів та 11 зразків озброєння і техніки, серед яких два танки та чотири БПМ", - зазначив начальник пресслужби східного угруповання військ. 

Євлаш додав, що минулої доби було також знищено п'ять укриттів армії рф разом з солдатами.

Нагадаємо, російська армія вранці 3 лютого вдарила по Куп'янську на Харківщині 500-кілограмовими авіаційними бомбами. Для завдання ураження ворог скинув на місто два ФАБ-500.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство національної оборони Канади розглядає передачу ракет класу "повітря-земля" CRV7 для України.

Головне